Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

HUOM!

UUSI OSOITE KOKKOLANTIE 1, SHELLIN KIINTEISTÖ

Suositeltavaa on, että moottoriöljyt vaihdetaan 10 000- 15 000 kilometrin välein. Osassa uudemmista autoissa saattaa vaihtoväli olla jopa 30 000  kilometriä. Moottoriöljyjen vaihto on yksi tärkeimmistä auton huoltotöistä. Moottoriöljy kiertää moottorissa moottorin käynnistämisestä sen sammuttamiseen. Öljyn tehtävä on voidella moottoria ja tiivistää, jäähdyttää ja sitoa likaa. Moottorin käydessä öljyyn kertyy polttoaineen palamisesta syntyvää palamisjätettä ja metallinhiukkasia, jotka haittaavat öljyn voitelukykyä ja näin ollen kuluttavat moottoria. Kun vanha öljy vaihdetaan uuteen, moottori saa puhdasta ja paremmin voitelevaa öljyä ja moottorin käyttöikää on lisätty! Öljyn vaihdossa vaihdetaan aina myös öljynsuodatin.

 

Me käytämme pääosin Liqui Moly -merkkisiä öljyjä. Liqui Moly on Saksalainen yli 50 vuotta sitten perustettu alan johtava yritys. He tarjoavat laajan valikoiman korkealaatuisia tuotteita.

 

Polttoainesuodatin on hyvä vaihtaa noin vuoden välein. Polttoainesuodattimen tarkoitus on suodattaa moottoriin menevästä polttoaineesta epäpuhtaudet pois. Suodatin saattaa tukkiutua, jolloin auton käynnistettävyys ja tehokkuus heikkenee.

 

Autossa olevien muiden suodattimien vaihto (ilmansuodatin, raitisilmasuodatin) on hyvä tehdä n. 15 000 kilometrin välein tai kerran vuodessa. Ilmansuodatin suodattaa moottoriin imettävästä ilmasta jopa pienimmätkin likahiukkaset. Tukkeutuneet suodattimen merkkejä ovat mustat pakokaasut ja moottorin tehottomuus. 

Raitisilmasuodatin suodattaa autoon tulevasta ilmasta siitepölyn, hienojakoisen pölyn, otsoonin ja pakokaasut. Raitisilmasuodattimia on myös varustettu aktiivihiilellä, jolloin se suodattaa jopa hajut ja tuo sisäilmaan raikkaan ja terveellisen ilman. Raitisilmasuodattimet aktiivihiilellä ovat suositeltuja käytettäväksi, mikäli on allergiaa. Huomaat raitisilmasuodattimen tulleen tiensä päähän, kun ikkunat huurtuvat nopeammin, puhallin tuntuu tehottomammalta ja autossa ilma haiskahtaa.

 

Öljynvaihto + suodattimet hinnoitellaan tuntiveloituksella + öljy + osat.