Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

HUOM!

UUSI OSOITE KOKKOLANTIE 1, SHELLIN KIINTEISTÖ

Vaikka auto käy polttoaineella, tarvitsee se myös sähköistä virtaa. Ilman virtaa auto ei käynnisty. Henkilöautojen sähköjärjestelmä toimii 12 voltin tasajännitteellä. Jotta sähköjärjestelmä toimii, tuotetaan sähkövirtaa laturilla. Kun auto käynnistetään, ottaa se virtaa akusta ja käynnistymisen jälkeen laturi alkaa toimimaan ja lataa akun jälleen täyteen, sekä lähettää virtaa sähköjärjestelmään.  Nykypäivän autoista löytyy koko ajan enemmän ja enemmän sähköisiä osia. Ajoneuvojen sähköosia ovat mm. keskuslukitus, vakionopeudensäädin, ajonvakautusjärjestelmä, pysäköintiavustaja, laturi, käynnistysmoottori (startti), valot sekä autoradio. 

Sähkövian tulessa, ei se aina tarkoita sitä, että itse osa on rikki. Vika voi olla palaneessa sulakkeessa tai lampussa, jotka ovat helppoja vaihdettavia. Mikäli itse osa on mennyt rikki, voidaan se vaihtaa uuteen (esimerkiksi laturi ja startti). Välillä sähköviat ovat vaativampia ja isotöisempiä. 

Sähköviallisen auton vian etsintä on tarkkaa työtä. Diagnostiikassa saattaa ilmetä mustia aukkoja, jolloin aikaa menee vian etsintään. Haluamme löytää oikean vian syyn, jotta emme vaihda tai korjaa ehjiä osia. Diagnostiikan apuna meillä on apuna autotehtaiden ohjeistukset ja nykyaikaiset tietokone ohjelmistot vikadiagnostiikkaan.